Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.

SANT LLORENÇ

L’ermita i paratge de Sant de Llorenç és tot un referent per a la gent de la Valldigna. A banda de santuari, és un punt de trobada exalçat sobretot pel seu entorn. En un medi natural que combina l’altura amb les vistes i el desplaçament amb l’evasió, la modesta construcció connecta amb el paratge.

 

Fàcilment accessible a peu i amb cotxe, disposa de zona recreativa amb torradors i en dies assenyalats del calendari santoral els creients s’hi arrimen.

 

Situada en el paratge del Racó de Joana, la senzilla construcció en si és bastant recent si tenim en compte la llarga tradició que l’acompanya.

 

Les arrels de l’alçament de l’ermita tenen una explicació que ens arrossega a mirar a l’època medieval, quan els moros eren els amos de les nostres terres i la vall presentava reduïdes bosses de població sarraïna autosuficients.

 

En els millors moments de l’alqueria de l’Alcudiola, quan encara estava activa i amb vida pròpia, comptava amb un centre religiós i calculem que va ser allí on es va erigir l’ermita cristiana dedicada a Sant Llorenç.

 

 

Una vegada emigrats els cristians cap a nuclis més consolidats, alguns opten per traslladar-se a Favara i altres a Tavernes. Així es consolida a Tavernes l’antiga ermita de Sant Llorenç, ubicada al Teularet, i que va ser desmantellada durant les obres de l’autopista A-7 al seu pas per la vall.

 

En substitució de l’anterior, en van construir una altra en el Racó de Joana, que és la que hui en dia tothom coneix i visita part de la població cristiana.

 

El 10 d’agost, dia de Sant Llorenç, es celebra una peregrinació a l’ermita i un popular porrat als voltants de santuari.

 

Ús de galetes.

Este lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari.Si continueu navegant-hi esteu donant el consentiment per a acceptar les galetes i la nostra política de galetes. Cliqueu en l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies