RUTA DE L'OMBRIA | Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.
Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.

RUTA DE L’OMBRIA

Esta ruta recorre la muntanya de l’Ombria, al sud del nostre municipi. Comença en el poliesportiu municipal i segueix pels carrers Joan d’Àustria, República de Malta i Corts Valencianes fins al pont que creua el riu Vaca.

 

Seguim a l’esquerra i creuem el pont fins a una bifurcació de tres camins; seguim pel del mig, camí del Pont del Riu. A uns 200 metres passem el Badell per un altre pont i seguim pel camí fins a aplegar a l’encreuament amb el camí de l’Ombria.

 

En este encreuament, seguim en direcció sud, pel camí de la Cadira, fins a arribar al peu de la muntanya. Allí deixarem l’asfalt i, després d’un curt tram de camí de terra, agarrem la senda en forma de zig-zag; comença l’ascensió per la part esquerra del barranc de Cremades.

 

Segueix per una zona plana fins a arribar a una pista forestal; seguim la pista fins a una bifurcació que agafem a l’esquerra, en el camí hi ha la cisterna, un antic aljub per a arreplegar aigua.

 

Seguim per la pista forestal, enmig d’una pinada, direcció est, fins a la senda que agafem a l’esquerra, i que està senyalitzada, la qual seguim i ens portarà al pla de Foietes.

 

En este tram de la ruta es pot gaudir del paisatge que s’albira cap a l’est, amb el mar al fons, des de Cullera fins al Montgó.

 

Travessem el pla de Foietes, antics camps d’oliveres abandonats, fins a arribar a una casa, a la dreta de la senda, rodejada de bancals cultivats d’oliveres i fruiters.

 

A partir d’aquest lloc, la senda comença a descendir en zig-zag pel barranc de Foietes fins al peu de la muntanya. Continuem baixant per un camí entre horts de tarongers fins a aplegar al camí de Gandia.

 

Girarem a l’esquerra i continuarem pel camí de Gandia deixant a la nostra dreta un túnel que creua l’autovia, marxarem direcció nord fins a un encreuament de camins, on girem una altra vegada a l’esquerra, ara en direcció oest.

 

El camí ens durà fins a l’encreuament amb el camí de l’Ombria, que seguirem fins a arribar a l’encreuament amb els camins de la Cadira i del Pont del Riu, des d’on seguirem el mateix recorregut que a l’inici de la ruta, fins al poliesportiu municipal.

 

Cal tindre en compte que en el tram del camí de l’Ombria hi ha la senyalització per a accedir a la cova del Bolomor.

Ús de galetes.

Este lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari.Si continueu navegant-hi esteu donant el consentiment per a acceptar les galetes i la nostra política de galetes. Cliqueu en l'enllaç per a més informació. ACCEPTAR