Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.

EL CALVARI

Coneguda popularment com l’ermita del calvari, està situada en la part alta del poble, al peu de la muntanya de les Creus i entre els carrers del Mur i Jardins.
 
Davant, i baixant fins al nucli urbà, s’estenen les amples i zigzaguejants rampes del Via Crucis amb els seus blancs casalicis i alts xiprers, en un entorn disposat amb bon gust. Actualment s’estudia declarar el conjunt monument historicoartístic, ja que el calvari és verdaderament un dels més notables de la Comunitat Valenciana.

 

De fet, fins a 1936 conservava diversos exemplars de xiprers amb una antiguitat que es remuntava al s. XVI.
L’ermita està dedicada al patró de Tavernes, el Crist de la Sang. Sempre s’ha tingut molta devoció a este Crist en la vila, sobretot des que es va atribuir la seua intervenció miraculosa en la desaparició de l’epidèmia de còlera en 1885.
 

 

Es tracta d’un esvelt edifici de regulars proporcions, orientat cap al poble. Va ser acabat en 1874.
Segons pareix, en eixe mateix lloc va haver-hi un altre temple anterior dedicat al Crist de l’Agonia.
L’altar d’estil neoclàssic està adornat amb nombrosos daurats. En el nínxol es venera la imatge del crist titular, bona talla posterior a 1939, que té als peus una reproducció del calze del Sant Sopar.

 

Les festes patronals es celebren durant la segona setmana de setembre, dedicades al Crist de la Sang i a la Divina Aurora. Comencen amb la tradicional Baixada del Crist (que té lloc des de 1885) des de la seua ermita fins a l’Església de Sant Pere.

 

 

Ús de galetes.

Este lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari.Si continueu navegant-hi esteu donant el consentiment per a acceptar les galetes i la nostra política de galetes. Cliqueu en l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies