Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.

MARÇ – FALLES

15-19 DE MARÇ: FALLES

 

Durant estos dies es celebren les festes falleres i la ciutat s’ompli de monuments, música, festa, alegria i molt de color.
En la nostra ciutat hi ha 6 comissions falleres que, per ordre de fundació, són les següents:

 

-Falla Portal de Valldigna (1976): Web Falla Portal, Facebook Falla Portal

 

-Falla Cambro (1979): Facebook Falla Cambro

 

-Falla La Via (1981): Web Falla La Via, Facebook Falla La Via

 

-Falla La Dula (1984): Facebook Falla La Dula

 

-Falla Passeig (1985): Facebook Falla Passeig

 

-Falla Prado (1987): Facebook Falla Prado

 

A més a més existeix la Federació de Falles Junta Local Fallera que s’encarrega d’organitzar els actes comuns on participen totes les comissions falleres. Facebook Junta Local Fallera

Esta festivitat és un atractiu turístic molt important, ja que està catalogada com a Festa d’Interés Turístic Internacional. Els actes fallers que es realitzen són molts, però n’hi ha alguns que són fixos:

 

14-15 de març es fa la plantada.

L’acte de muntar els monuments fallers. Tant els monuments grans com els infantils han d’estar plantats abans del dia 17 a les 8:00 del matí, moment en què es presentarà el jurat per a qualificar-les.

 

17 de març.

Este dia de vesprada té lloc en la plaça Major l’entrega de premis a les diferents comissions falleres.

 

18 de març.

És el dia de l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, patrona de la ciutat de València i un dels actes més emotius d’estes festes. Cada faller ofereix un ram de flors a la verge, amb el qual es confecciona un espectacular mantell de flors.

 

19 de març.

Sant Josep. Este dia es cremen les falles i amb este acte s’acaben les festes. Consisteix en la cremada de tots els monuments plantats. Cada una de les falles tanca les festes amb un castell de foc i, posteriorment, es cremen els monuments.

 

Ús de galetes.

Este lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari.Si continueu navegant-hi esteu donant el consentiment per a acceptar les galetes i la nostra política de galetes. Cliqueu en l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies