Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.

FONTETES DE CANTUS

Es tracta d’un brollador natural, d’on raja aigua tot l’any.
Este paratge està situat a l’est de la muntanya de les Creus, al cap de la serra de Corbera a 230 m. d’altitud. Hi podem accedir des de diferents rutes de senderisme.

 

Pertanyen a este entorn els abrics de mossèn Ricard o covetes de Cantus, que daten del Mesolític inferior, entre l’any 12.000 i 9.000 a.C. on hi ha gravats de traçats en una superfície bastant uniforme. Des d’este emplaçament s’obri una vista singular que abraça una franja de litoral mediterrani compresa entre Tavernes i el Montgó.

 

 

Cal esmentar també que la particularitat del terreny, pedra calcària, fa possible que els paratges d’esta zona de la muntanya de les Creus (font del Barber, font de la Sangonera, font de la Granata, Fontetes de Cantus), estiguen comunicats per les aigües subterrànies que arriben al nucli urbà fins a la font més antiga del poble, la Font del Canut, que va ser la primera a donar servei al municipi fa aproximadament 150 anys.

 

MAPA RUTES SENDERISTES

 

Center map

Ús de galetes.

Este lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari.Si continueu navegant-hi esteu donant el consentiment per a acceptar les galetes i la nostra política de galetes. Cliqueu en l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies