Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.

RUTA DE LA GRANATA

Esta ruta recorre la muntanya de les Creus. Comença en el poliesportiu municipal i seguix pel casc urbà fins a arribar al mur de defensa. Al final d’aquest tram trobem el Calvari a mà esquerra.

 

Des d’aquest punt, ens dirigim cap a la dreta, direcció est, seguint la vora del mur de defensa, fins al pont que creua cap al club de tenis.

 

Creuem el mur de defensa i seguim pel camí de la dreta, amb el club de tenis a la nostra esquerra i horts de tarongers a la dreta, fins a arribar a una bifurcació. Seguim cap a l’esquerra per un camí que ascendeix fins al peu de la muntanya i des d’allí a la dreta, fins a arribar a la senda.

 

A uns 20 m. hi ha un encreuament de sendes; agafem el de l’esquerra (Senda Travessera de Favara) que ascendix en zig-zag enmig d’una pinada fins a aplegar a una bifurcació de sendes.

 

Seguim direcció a l’esquerra (oest) i, després de planar un bon tram, la senda comença una ascensió per un pendent fins a arribar a l’encreuament de sendes, on seguim cap a la dreta en direcció a la font de la Granata. La senda és bastant plana i recorre l’ombria dels vessants de la muntanya de les Creus, on s’albira el Racó del Massalari, fins a aplegar a un altre encreuament de sendes, on seguim per la de la dreta.

 

En aquest punt, es descendix un curt tram de pendent pronunciat i segueix en direcció oest, fins arribar a una altra bifurcació. Seguim a l’esquerra, entre una pinada que ens portarà a la font de la Granata.

 

La font de la Granata es troba en un lloc on hi ha una frondosa vegetació, i podem agafar aigua i reposar forces, ja que allí mateix hi ha una taula de pícnic.

 

Aleshores la ruta seguix per una pista forestal fins a arribar a un camí de formigó que enllaça amb asfalt, que ens portarà fins a l’encreuament amb el camí del Massalari.

 

Seguim cap a la dreta per este camí fins a arribar a l’encreuament amb el camí del Racó Redó, que agafem a la nostra dreta. Este camí ens durà a una pista forestal, que puja fins a aplegar a una bifurcació, on ens dirigim per la pista forestal cap a l’esquerra.

 

La ruta ens portarà al Racó de Joana, on hi ha una altra bifurcació, en que ens dirigim a la dreta.

 

Seguint la pista forestal farem cap al dipòsit d’aigua potable. Abans d’aplegar-hi, hi ha una senda a mà dreta que hem d’agarrar. Si seguírem la pista arribaríem a l’ermita de Sant Llorenç.

 

La senda seguix pujant fins a l’encreuament amb la Travessera de Favara, que agafarem a mà esquerra per a baixar al peu de la muntanya.

 

Des d’aquest punt seguirem pel mateix camí que a l’inici de la ruta fins a arribar al poliesportiu municipal.

Ús de galetes.

Este lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari.Si continueu navegant-hi esteu donant el consentiment per a acceptar les galetes i la nostra política de galetes. Cliqueu en l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies