Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.

RUTA DE L’OMBRIA

Esta ruta recorre la muntanya de l’Ombria, al sud del nostre municipi. Comença en el poliesportiu municipal i segueix pels carrers Joan d’Àustria, República de Malta i Corts Valencianes fins al pont que creua el riu Vaca.

 

Seguim a l’esquerra i creuem el pont fins a una bifurcació de tres camins; seguim pel del mig, camí del Pont del Riu. A uns 200 metres passem el Badell per un altre pont i seguim pel camí fins a aplegar a l’encreuament amb el camí de l’Ombria.

 

En este encreuament, seguim en direcció sud, pel camí de la Cadira, fins a arribar al peu de la muntanya. Allí deixarem l’asfalt i, després d’un curt tram de camí de terra, agarrem la senda en forma de zig-zag; comença l’ascensió per la part esquerra del barranc de Cremades.

 

Segueix per una zona plana fins a arribar a una pista forestal; seguim la pista fins a una bifurcació que agafem a l’esquerra, en el camí hi ha la cisterna, un antic aljub per a arreplegar aigua.

 

Seguim per la pista forestal, enmig d’una pinada, direcció est, fins a la senda que agafem a l’esquerra, i que està senyalitzada, la qual seguim i ens portarà al pla de Foietes.

 

En este tram de la ruta es pot gaudir del paisatge que s’albira cap a l’est, amb el mar al fons, des de Cullera fins al Montgó.

 

Travessem el pla de Foietes, antics camps d’oliveres abandonats, fins a arribar a una casa, a la dreta de la senda, rodejada de bancals cultivats d’oliveres i fruiters.

 

A partir d’aquest lloc, la senda comença a descendir en zig-zag pel barranc de Foietes fins al peu de la muntanya. Continuem baixant per un camí entre horts de tarongers fins a aplegar al camí de Gandia.

 

Girarem a l’esquerra i continuarem pel camí de Gandia deixant a la nostra dreta un túnel que creua l’autovia, marxarem direcció nord fins a un encreuament de camins, on girem una altra vegada a l’esquerra, ara en direcció oest.

 

El camí ens durà fins a l’encreuament amb el camí de l’Ombria, que seguirem fins a arribar a l’encreuament amb els camins de la Cadira i del Pont del Riu, des d’on seguirem el mateix recorregut que a l’inici de la ruta, fins al poliesportiu municipal.

 

Cal tindre en compte que en el tram del camí de l’Ombria hi ha la senyalització per a accedir a la cova del Bolomor.

Ús de galetes.

Este lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari.Si continueu navegant-hi esteu donant el consentiment per a acceptar les galetes i la nostra política de galetes. Cliqueu en l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies