Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.

RUTA DEL RACÓ DE JOANA – ULLALS

Amb esta ruta volem mostrar els quatre ecosistemes que hi ha en el nostre entorn: agrícola, forestal, dunar i marjal. Cada un presenta unes característiques pròpies que tot seguit es detallaran perquè es puga apreciar més este paratge tan peculiar. No és freqüent trobar en pocs quilòmetres ecosistemes tan diferents els uns dels altres. En este itinerari a peu, que va des del nucli urbà de Tavernes de la Valldigna fins a l’Ullal Gran i de les Penyetes, passant pel Racó de Joana, es poden veure vegetació, fauna i vistes ben diferents.

 

La ruta comença deixant arrere l’entorn urbà per a passar a una zona agrícola, on es pot veure com s’han fet bancals prenent terreny a la muntanya per a plantar tarongers. La ruta continua per una senda que s’endinsa en l’ecosistema forestal. Aqueta zona format per dos ecosistemas, l’agrari i el forestal, s’anomena El Racó de Joana.

 

El Racó de Joana s’inicia al camí del Portitxol, travessa l’ecosistema agrari i arriba a l’ecosistema forestal, on es localitzen l’ermita de Sant Llorenç i l’àrea recreativa.

 

Des d’ací, seguint la pista, arribarem al Mirador de la Mediterrània, ecosistema forestal per excel·lència. Des d’este mirador es pot divisar la mar, al sud el cap de Sant Antoni i, al nord el Cap Blanc i Cullera. Els camps de tarongers que es poden veure de la carretera a la via del tren, abans eren arrossars (La Partida) i a Tavernes es transformaren en camps de tarongers en la segona meitat de segle XX. Si es mira cap al nord encara es poden apreciar els arrossars que hi ha als termes de Favara i Cullera.

 

Baixant per la senda del Mirador, arribarem a l’Ullal Gran i de les Penyetes, a l’est del Racó de Joana. Este ecosistema de marjal és totalment diferent de la resta d’ecosistemes. Hi ha un brollador natural de aigües subterrànies (ullal), amb una vegetació i fauna molt característiques. Ací comença la ruta dels sentits.

Ús de galetes.

Este lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari.Si continueu navegant-hi esteu donant el consentiment per a acceptar les galetes i la nostra política de galetes. Cliqueu en l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies