Tavernes de la Valldigna. Sensacions úniques.

ABRIL – SETMANA SANTA

La ubicació d’estes festes canvia cada any, oscil·lant entre els mesos de març i abril, ja que la data de Pasqua es fixa a partir de la primera lluna plena de primavera.

 

Les celebracions de la Setmana Santa tenen lloc entre el divendres abans del diumenge de Rams i el diumenge de Pasqua. A través de diversos actes i activitats, la comunitat cristiana recorda els darrers moments de Jesucrist en la Terra: passió, mort i resurrecció.

 

Les confraries de Tavernes cada vegada tenen més suport entre els habitants, ja que el nombre de participacions en les processons és cada vegada més gran i això dona més emotivitat a les celebracions, que són:

 

Diumenge de Rams.

Es celebra la processó dels rams, que dóna lloc a l’inici de la Setmana Santa. La processó tradicional va acompanyada per les diverses confraries i la representació de Jesucrist. La desfilada s’inicia en l’esplanada del col·legi sant Josep amb la benedicció de les palmes.
La processó sol estar formada per la representació de la Junta Major de Setmana Santa i per les confraries de Tavernes, que són les següents: Crist del Perdó, Germandat La Dolorosa, Jesús de Nazaret, La Flagel·lació de Jesús, Nostra Sra. de La Pietat, Sant Sepulcre i Soledat de Maria.
A partir d’este dia comencen els trasllats de cada una de les confraries en processó.

 

Dijous Sant.

En les parròquies de Tavernes es recorda el lavatori de peus i l’últim sopar de Jesús, i a les 23:00h es fa el Via Crucis pel calvari. Este dia també té lloc el trasllat de la Vera Creu de la Confraria del Sant Sepulcre. Es celebra una hora santa i una vigília al Santíssim.

 

Divendres Sant.

Este dia té lloc la processó més solemne, que és la del Sant Soterrament.

 

Diumenge de Pasqua.

El diumenge de Pasqua és el dia de l’Encontre de Resurrecció. És una acte molt bonic i emotiu en què es representa la trobada entre Jesús ressuscitat i la verge vestida de blanc. És tradició que quan es troben mare i fill les persones presents a l’acte tiren flors a les imatges, cosa que dóna a este moment una gran emoció. Les confraries també participen en la desfilada i reparteixen caramels als xiquets.

 

Sant Vicent Ferrer.

 

És el patró de la Comunitat Valenciana; es celebra el segon dilluns després de Pasqua i és festa local.
Este sant va ser reconegut com la major font de miracles de l’Església i un dels polítics, teòlegs, intel·lectuals i filòsofs més influents de la seua època.

 

Ús de galetes.

Este lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari.Si continueu navegant-hi esteu donant el consentiment per a acceptar les galetes i la nostra política de galetes. Cliqueu en l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies